TREKKING BRINGÁK 

TRANS SOROZAT 

Érdekel

CROSS TREKKING 

EVADO SOROZAT 

Érdekel

VÁROSI BRINGÁK 

STÍLUSOS ÉS PRAKTIKUS 

Érdekel

TÚRA KERÉKPÁROK

A kirándulásra és túrázásra tervezett trekking és cross szegmens a kerékpárok mesemondója. A világ megismerése során megannyi történet születik, aminek egyik szereplője maga a bicikli. Amikor az út során szerzett élményeket elmeséled, rögtön szóba kerül az eszköz, amelynek mindezt köszönheted. A trekking és cross bicaj elsősorban ebben a tekintetben más, mint a többi kétkerekű.
A túragép technikai szempontból is különleges. Az egy- vagy többnapos kalandokhoz valamennyi felszerelés mindenképpen kell, amit célszerű nem hátizsákba pakolni. Erre valók a vázon és villán lévő konzolszemek, amelyre a csomagtartó vagy maga a táska rögzíthető. Ezen felül a túra során bármilyen időjárás előfordulhat, vagyis a túrakerékpárt az útról felfröccsenő víz és kosz ellen fel kell készíteni. A sárvédőket ugyancsak a már említett konzolok fogadják. Végezetül már csak egy kitámasztóra van szükség, hogy társad véletlenül se tántorodjon meg, valamint profi világításra, hogy a napnyugta se akadályozzon meg a felfedezésben.

CROSS TREKKING KERÉKPÁROK

A Kross széles kerékpárkínálatában az Evado sorozat a közkedvelt „cross” kategória megtestesítője. Ez a túrakerékpárok egyszerűsített, többfunkciós szegmensét fedi le, lényegét tekintve az MTB és a trekking kerékpártípus ésszerű ötvözete. Az Evado tökéletes eszköz azok számára, akik a funkcionalitást és a kényelmet helyezik előtérbe. A komfortos testtartás az agilis menettulajdonsággal karöltve különleges kerékpáros élményt eredményez, ráadásul még az aszfaltutakat is elhagyhatod, hiszen murvás mellékutakkal is könnyedén elboldogul.
A Kross Evado sorozat kényelmet biztosító, könnyű alumíniumötvözet vázat, magas szintű ergonómiát, kényelmet és biztos irányítást elősegítő első kerékfelfüggesztést, valamint a már említett funkcionálist, megbízhatóságot kínál, és mindezt minőségi Shimano váltórendszerrel „spékeli meg”. A vázgeometria a kényelem és a teljesítmény határvonalán mozog: a cross mindig is agilisabb, haladósabb lesz, mint a dedikált túrakerékpár. Az egyedi külső fényezés pedig dinamikus megjelenést kölcsönöz minden Evado modellnek.
A kerekek standard 28” típusok, amelyen közepesen széles, vegyes terepre alkalmas külső gumik feszülnek. A gyors haladás mellett az aszfaltos út vége sem jelent akadály a kaland során. Az Evado sorozat számos opcionális felszerelést fogad, így a kerékpár igény szerint különböző felhasználásra specializálható. Néhány kiegészítővel villámgyors munkába járó kerékpárból csomagos kerékpártúrára alkalmas társ varázsolható.

EVADO CROSS TREKKING KERÉKPÁROK

TREKKING KERÉKPÁROK

A Kross túrakerékpár vonal másik főszereplője a Trans sorozat. Ez már kifejezetten túrázásra készül, és semmilyen engedményt nem tesz e téren. Valamennyit óhatatlanul feláldoz a sokrétű felhasználásból, viszont minden a kiránduláshoz vagy a túrához szükséges legtöbb kiegészítővel gyárilag el lett látva. A Trans-on elfoglalt testhelyzet a komfortot, a kényelmes és biztonságos haladást helyezi előtérbe, a teljesítmény már ehhez képest másodlagos szempont.
A túrákhoz egyértelműen megbízható alkatrészek kellenek, és a Kross Trans itt sem köt kompromisszumot. Shimano váltás és tárcsafékrendszer minden Trans modell esetében szériafelszerelés, a kerék pedig extraerős 28” méret, és a rajta feszülő közepesen ballonos, defekvédett gumik ugyancsak a kényelmet és a megbízhatóságot helyezik előtérbe. Végezetül az itt alkalmazott rugós villa megfelelő rezgéscsillapítást, egyszerűbb irányítást, és felmálházva is nagyfokú megbízhatóságot nyújt.
A Trans sorozaton kiegészítők teljes tárháza áll rendelkezésre, ami egyedülálló funkcionalitást tesz lehetővé. Minden modell tartalmaz láncborítást, sárvédőt, kitámasztót és modern világításrendszert, a nagy teherbírású csomagtartó pedig simán megbirkózik egy többnapos túrához szükséges felszereléssel. Nyergében időjárástól és körülményektől függetlenül bárhova eljuthatsz, csomaggal megpakolva ugyanolyan kényelmesen irányítható, mint anélkül. A Kross Trans sorozat hat különböző felszereltségi szinten kapható, emellett külön váztípus áll rendelkezésre férfi és hölgy felhasználóknak, mindkettő többféle színben, hogy bármely kerékpáros megtalálja a számára tökéletes modellváltozatot.

TRANS TREKKING KERÉKPÁROK

VÁROSI KERÉKPÁROK

A Kross Series City sorozat elsősorban városi használatra tervezett kerékpárokat gyűjt egybe. A Series City valójában gyűjtőkategóriája azon biciklik számára, amelyek a városban teljesítenek szolgálatot: akár közlekedés céljából, akár szabadidős, rekreációs tevékenységekhez. Ennek megfelelően a kerékpárok szerkezeti felépítése, a technika, de még a kerékméret is különböző formát ölthet. A közös nevező mindössze a kényelmes, könnyen használható vázkialakítás, illetve a rajta elfoglalt komfortos testhelyzet. Az utóbbi elősegíti a tájékozódást, egyenes derékkal bárki magabiztosan közlekedhet a város utcáin.
A városi használatra tervezett kerékpárok másik jellegzetessége a teljeskörű felszereltség. A sárvédő, a csomagtartó, a kitámasztó és a világítás rendszerint szériatartozék, egyes modellek esetében a vázra integrált. Ugyanakkor kiemelten fontos a jó ár-érték arány, és a működtetési költségek alacsonyan tartása. Éppen ezért Kross Series City sorozatot bevált technológiák és tartós alkatrészek jellemezik, amelyek nem a legkönnyebbek, cserében jó eséllyel gondtalan közlekedést biztosítanak.
A városi kerékpár nélkülözhetetlen kelléke a jó minőségű lakat, amit külön kell megvásárolni. (A Kross a kerékpárok mellé magas színvonalú kiegészítő felszerelést kínál, ezek a honlapon megtalálhatók.) A bicajok gyakori lezárása viszont igénybe veszi a fényezést, ami ellen a Kross ellenálló, tartós porfestéssel látja el a szóban forgó kerékpárokat. A váltórendszer esetében a több kapcsolható áttételi fokozat helyett a megbízható működésre és a minimális szervizigényre kerül a hangsúly. A váz rendszerint könnyű fel- és leszállást tesz lehetővé, anyaga ötvözött alumínium, ami erős és ellenálló, valamint nem hajlamos a korrózióra. A Series City kategóriában található modellek egytől egyig kényelmes testhelyzet biztosítanak, irányításuk egyszerű és intuitív. Szilárd burkolatú közutakra valók, de a ballonos guminak köszönhetően a töredezett útfelület sem jelent akadályt. Főleg a SENTIO típus esetében, hiszen itt első kerékfelfüggesztés csillapítja az útegyenetlenségeket. Fontos még megemlíteni, hogy minden Series City kerékpár számos kiegészítő alkatrésszel rendelkezik: az alapfelszereltség részét képezi a sárvédő, a csomagtartó, a kitámasztó és egyes modellek láncborítást, illetve korszerű világításrendszert is kapnak. 

VÁROSI KERÉKPÁROK

Keressen a térképen, vagy az alábbi keresőben. Egy üzletre kattintva közvetlenül kapcsolatba tud lépni. Az ablokt ESC billentyűvel is be tudja zárni.
    Az itt megadott adatokat nem tároljuk. A kereskedőnek közvetlenül továbbítjuk kizárólag kapcsolat felévtel céljából a következő email címre: