Technológia

2. Generációs Esker Kerékpárok 

Érdekel

eForradalom Lengyelországban tervezve 

Érdekel

Technológia

A D84 Carbon SL alapanyag rendkívül könnyű karbonkompozit szerkezetkialakítást tesz lehetővé, kifejezetten versenyhasználatra készül. A „D” jelzés a benne lévő kétféle szövetre utal, T800S és M401J, amit „nano” részecskét tartalmazó gyanta köt össze. A D84 egyszerre képes rendkívüli merevséget és komfortot biztosítani, emellett könnyű és erős alapanyag.
t784 carbon
A T784 Carbon alapanyag háromféle karbonszövetet tartalmaz (T700, T800S, M40J), amelyet fejlett összetételű gyanta köt össze. A T784 hasonló merevséget biztosít, mint a D84 ráadásul ellenállóbb is.
steel
A Cro-Mo acél a króm és a molibdén ötvözőanyagoknak köszönhető fenomenális erősséget, tartósságot és felületi keménységet biztosít. Ezen a felül a speciális hőkezelésnek köszönhetően a fizikai mutatók még tovább fokozhatók. Az acélcső profilok a fentiek mellett rezgéselnyelő tulajdonságai miatt is közkedveltek.
smooth
A vázhegesztés legigényesebb módja a korszerű „Smooth Welding” technológia. Itt a varratok felülete simított, ami az anyagok közti feszültségek csökkentése mellett tetszetős is.
aluminium superlite
A speciális hőkezelésnek köszönhetően a modern alumíniumötvözet megfelelően erős, ellenálló és tartós, vagyis kerékpár-gyártáshoz ideális alapanyag. Két tulajdonságában magaslik ki a többi anyag közül: az egyik a kis fajsúly, a másik a kiváló merevségmutató. Megfelelő tervezéssel könnyű, stabil vázszerkezet építhető belőle.
A speciális kialakítású alumíniumötvözet váz könnyű és erős, emellett a kerékpár kényelmét és az irányítás pontosságát is fokozza - bármilyen terepen vagy időjárásban.
Az „Aluminium Performance” alapanyag megtartja a könnyűfém erősségét, stabilitását, az általunk alkalmazott 6061 sorozatszámú ötvözet ezen felül kimagasló tartósságot is biztosít.
A legmodernebb átütőtengelyes kerékrögzítés a BOOST 148x12 szisztéma, amelynél a hátsó sarutávolság 6, a láncvonal pedig ennek megfelelően 3mm-rel a kerékpár középvonalától kifele kerül. Használatával akár 3” (76mm) széles gumi is beszerelhető.
post mount
A „post mount” tárcsafék-felfogatás nagy előrelépést jelent. Alkalmazásával a féktest a vázzal merevebb, erősebb kapcsolatban van, emellett feleslegessé teszi az adapterek és egyéb fittingek használatát. Tetejében a fékrendszer hővezetése - egyúttal teljesítménye - is jelentősen javul.
Az első átdobó hagyományos bilincses rögzítését kerékpárjaik egyes modelljein felváltotta a modernebb „Direct Mount” változat, amely a vázzal stabilabb, merevebb kapcsolatot biztosít. Alkalmazásával javul a váltás teljesítménye és megbízhatósága.
flat mount
A kerékpáriparban futótűzként terjed a „Flat Mount” féktest-konzol szisztéma, jobb integrációt, kimagasló stabilitást és kisebb légellenállást tesz lehetővé, ráadásul a kerékpár megjelenését is emeli.
trunnion
A TRUNNION rugóelem-rögzítés a legmodernebb technika a hátsó felfüggesztés terén. Használatával azonos rugóút mellett rövidebb rugóstag használható.
t seat
Az alul kiszélesedő nyeregvázcső-kialakítás a tavalyi modellekhez képest jelentősen – mintegy 8%-kal - növeli a középcsapágy torzionális merevségét. Ezen felül a négyzetprofil alkalmazása jobban ellenáll a csavaró erőknek, különösképpen a sprintek során jön jól.
t-head
A „tapered” kúpos fejcső- és villanyak-kialakítás alul 1,5”, felül 1 1/8” átmérőt kínál, ezáltal növelve a tartósságot valamint a szerkezet erősségégét, stabilitását. Tetejében a kúpos kialakítás jótékony hatással van a kormányzás pontosságára.
inner cabel
A vázon belüli kábelvezetés növeli a mind a bowden, mind a hidraulikus fékrendszer élettartamát, a kábelezést megvédi a külső szennyeződésektől. Alkalmazásával a kerékpár megjelenése is szebb, letisztultabb.
hydro f
A vázcső-alakítás legkorszerűbb módja a „hydroform” technológia. Itt gyártáskor a csövekbe nagynyomású folyadékot fecskendeznek, így formálva a csőprofilt. Legfőbb előnye a formai szabadság és a fokozott tartósság.
thru axle
Az átütőtengelyes kerékrögzítés az egyik legnagyobb előrelépés a kerékpárgyártásban. A 142x12mm-es tengely immár nem a kerék, hanem a váz eleme, fenomenális stabilitást és precíz kerékpozicionálást tesz lehetővé.
rvs
A kinematika terén új kerékfelfüggesztést terveztünk, amely a hajtáserőt függetleníti a kerékpár rugózásától, emellett optimális antikompressziós karakterisztikát kínál. A rendszer neve RVS: nem mozog feleslegesen a pedálozással, ellenben azonnal reagál a talaj felől érkező minden apró egyenetlenségre.
rhs system
A váltótartó konzol („fül”) a váz egyik legsérülékenyebb eleme. Éppen ezért kifejlesztettük az RHS rendszert, amely egyszerűen cserélhető konzolt kínál, a speciális rögzítésnem köszönhetően a „fül” sérülése nem vonja maga után a váz károsodását.
press fit
A „Press Fit” középcsapágyrögzítés a menetes szisztémával szemben számos előnyt biztosít. A szélesebb kialakításnak köszönhetően javul az energiaátvitel, a hajtás hatékonyabb lesz, a csapágyazás tömege pedig csökken.
disc brake
A tárcsafékek minden szempontól jobbak, mint a korábban használatos abroncsfék-rendszer. Az erősebb fékhatás mellett jobb modulációt biztosítanak, ráadásul a fék működése immár időjárásfüggetlen.
multilayer
A többrétegű vázfényezés nemcsak az esztétikai igényeket szolgálja, hanem ellenállóbb felületet biztosít a fizikai behatásokkal, ütésekkel és karcolódásokkal szemben. Tetejébe a váz jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak is.
powder coated
Az elektrosztatikus porfestés az acél és az alumíniumvázak felületre hőkezeléssel vihető fel. A szinterbevonat tetszetős és rendkívül ellenálló felületet biztosít. Amennyiben a tartósság és a könnyű tisztíthatóság a fő szempont, a porfestés a legjobb vázfényezés.
histrength
A nagy teherbírású csomagtartók ritkák, pedig a funkcionalitást nagymértékben növelik. Segítségükkel nagy pakkok is szállíthatók.
full mudguard
A professzionális sárvédők lehetővé teszik a kerékpár egész évben történő használatát
Keressen a térképen, vagy az alábbi keresőben. Egy üzletre kattintva közvetlenül kapcsolatba tud lépni. Az ablokt ESC billentyűvel is be tudja zárni.
    Az itt megadott adatokat nem tároljuk. A kereskedőnek közvetlenül továbbítjuk kizárólag kapcsolat felévtel céljából a következő email címre: