MTB XC Fully 

MTB XC  

MTB Hobbi 

MTB Női 

MTB kerékpározás gyakran vezet nehezen járható terepen, ösvényen. A hegyi bicajnak nevezett mountain bike erre a célra készül, számos szakágra tagolódik, a versenycentrikus XC stílustól a népszerű MTB túra és endurón át a könnyen irányítható, komfortos hobbi típusig. Kerékpárválasztáskor mindenképpen figyelembe kell venni a tervezett felhasználást, mert egy rossz választás sokat vonhat le a terepkerékpározás élményéből. A KROSS a legtöbb MTB szakághoz kínál minden igényt kielégítő típust, ezek tervezésbe a világ legsikeresebb kerékpárversenyzői is részt vállaltak. Akkor nézzük a kategóriákat egyesével!

MTB XC Fully Sorozat

Az MTB XC FS részben a Cross Country / Olimpiai Cross versenyszám igényi szerint lettek megtervezve, másrészt az ugyancsak népszerű hosszútávú MTB maraton versenyekre és teljesítménytúrákra ajánlott típus. Habár mindkét kerék felfüggesztést kap, mégis könnyű, merev, vagyis a hangsúly itt is a hajtáshatékonyságon van. Rendszerint 29”-os kerékmérettel rendelkezik, ami hatékonyabb és a kényelmet is fokozza. Elvlére a maratonok esetében a versenytávok és a menetidő gyakran a két-háromszorosa az XC versenyeken megszokottnál! A vázgeometria is ezt követi, de általában itt is állnak, amit a LEVEL esetében elmondtunk. A alkatrészek szempontból az EARTH sorozatba tartozó MTB XCO/XCM (maraton) kerékpárok kizárólag tárcsafékkel szereltek, modern egylánctányéros hajtásrendszert és általában magasságállítós (dropper) nyeregcsövet kínálnak.
A felfüggesztésrendszerük fejlett, könnyű légrugós teleszkópokkal rendelkezik, hátul többforgáspontos szisztémával.
kross earth
kross earth
kross earth

EARTH MTB XC FULLY KERÉKPÁROK

MAXIMÁLIS ADRENALIN 

MTB XC Sorozat

Az MTB XC HT szegmens kifejezetten a versenyzők igényeit veszi alapul, a modellek fejlesztésébe a KROSS Racing Team sztárversenyzőit is bevontuk. A tervezés egyes fázisaiban szakmai visszajelzésekkel segítették a menetkarakter és dizájn tökéletesítését. A sorozaton belül kifejezetten a mai XC versenypályákra tervezett MTB bicajok kapnak helyet, ezekkel a nemzetközi porondon is dobogóra lehet állni. Erre bizonyíték Maja Włoszczowska világkupán, világbajnokságon valamint az olimpián elért számos csodálatos eredménye. A XC kategóriát a KROSS kínálatában a LEVEL sorozat testesíti meg, progresszív vázgeometriát alkalmaz, amely fokozott tempó és erőkifejtés mellett agilis irányítást és stabilitást tesz lehetővé. A súlypont ideálisabb helyre kerül, így biztosítva többlet kontrolt a meredek ereszkedések során. Egyúttal a LEVEL vázak számos finom technikai megoldást alkalmaznak, ezen belül a modern karbonkompozit vázak elképesztő tulajdonságokkal ruházhatók fel.
Kross level mtb xc
Mérnökeink különféle karbon szál- és szövettípust vetettek be, így befolyásolva a szerkezet tulajdonságait, „finomhangolva” az egyes részek stabilitását és kényelemfokozó karakterét. 
A LEVEL sorozat a versenycentrikus renoménak megfelelő csúcsszínvonalú Shimano és SRAM alkatrészekkel valamint top felszereltséggel kerül a boltokba, ezáltal a legmagasabb igényeket is maradéktalanul kielégíti.
A Kross Cycling Team profi kerékpárosai a pálya alapján választják ki, hogy a LEVEL vagy az EARTH típuson indulnak.
kross level
kross level

LEVEL MTB XC KERÉKPÁROK

MTB Hobbi Sorozat

A szabadidős terepkerékpározás nem a teljesítmény maximalizálását, hanem az aktív kikapcsolódást szolgálja. Ennek megfelelően a hobbi MTB bicajok fejlesztésénél a hangsúly a komfortra, a biztonságos kezelésre és irányításra kerül. A szegmensbe tartozó KROSS modellek egytől egyig a fenti célokat helyezik előtérbe, változatos terepen adnak sikerélményt az átlagfelhasználónak. A HEXAGON sorozat pontosan a fenti igényekre ad választ: kellően erős az előforduló terepakadályok leküzdéséhez, de mégis a legnagyobb erénye a kényelem. A kisebb vázméretek speciálisan 27,5” méretű kerekekhez optimalizáltak, a könnyed irányítást szolgálják. Máskülönben a HEXAGON 29”-os sorozat, így biztosítva a hatékony haladást a terepakadályok közt, akár homokban vagy sáros talajon is. A magas színvonalú alkatrészeneknek köszönhetően a megbízhatósággal sem lesz gond, egy HEXAGON típus kemény „bevetés” mellett is éveken át szolgálhatja a hobbikerékpárost.
hexagon mtb
kross hexagon mtb hobbi
kross hexagon mtb hobbi
kross hexagon mtb hobbi

HEXAGON MTB HOBBI KERÉKPÁROK

MTB Női Sorozat

A Kross hölgyek szára tervezett MTB WOMAN sorozata minden tekintetben a női anatómiát veszik alapul, a vázmérettől a kialakításon át geometriáig. Mindezt persze terephasználatra hangolva, a szabadidős MTB kerékpároknál alkalmazott technikai megoldásokkal „megspékelve”. Az MTB WMN kerékpárok esetében az alkatrészválasztás ugyancsak a hölgyek igényit veszi alapul: nevezetesen a felfüggesztés kisebb testsúlyra hangolt, valamint a kormánypozíció a legkevésbé megerőltető testtartást célozza meg. Ezen felül a legtöbb női vonalba tartozó bringa esetében a kerékméret választható, a „haladós” 29” mellett a könnyebben irányítható 27,5” és 26” opció is rendelkezésre áll. A lelkiismeteres tervezésnek és a részletek iránti figyelemnek köszönhetően az MTB WMN az egyik legnépszerűbb sorozat a Kross kínálatában.
kross lea mtb női
kross lea mtb női
kross lea mtb női
kross lea mtb női

LEA MTB NŐI KERÉKPÁROK

Keressen a térképen, vagy az alábbi keresőben. Egy üzletre kattintva közvetlenül kapcsolatba tud lépni. Az ablokt ESC billentyűvel is be tudja zárni.
    Az itt megadott adatokat nem tároljuk. A kereskedőnek közvetlenül továbbítjuk kizárólag kapcsolat felévtel céljából a következő email címre: