Tudj meg többet a KROSS LEVEL modellekről!

Az MTB XC Sport kategóriába sorolt kerékpár a Mountain Bike teljesítménycentrikus, azaz „turbó” válfaja. A megjelölésből az „XC” a Cross Country szakágra, manapság Olimpiai Cross néven emlegetett versenyszámra utal. Ott minden a gyorsaságról és robbanékonyságról szól, az épített pályán meredek kaptatók és lejtmenetek váltogatják egymást. A szakág igényei szerint épített bicaj extrakönnyű, nagyon merev, hatékony hajtást biztosító, elöl teleszkópvillás: mivelhogy a versenyzők pontosan ezeket a tulajdonságokat preferálják, ezek a tulajdonságok segítik őket a győzelemre. Az XC Sport kerékpárok lényegében Forma1-es versenygépek: gyorsak, robbanékonyak, könnyűek, és persze igen drágák. A csúcskategóriában pillekönnyű karbonkompozit vázat és tömegre „kihegyezett” alkatrészeket találsz. A hobbi szintű XC gépek esetében a könnyű alumíniumötvözet jelent életképes alternatívát.
Az áttételezés ma már döntően egy első lánckerekes, amely megbízhatóbb, és kezelése is gyorsabb. Hátul 11 vagy 12 lánckereket találsz, ezek manapság rendkívül széles, akár 500% feletti átfogást tesznek lehetővé. Az amatőr versenyzéshez, edzéshez használt XC Sport gépek 2x10 vagy 2x11 váltórendszerrel érkeznek, így az áttételi spektrum még szélesebb, a meredek kaptatók így bárki által leküzdhetők. Ma az XC Sport bicaj kizárólag tárcsafékkel szerelt, egyértelműen a hidraulikus változat preferált, éppen ezért a Kross kínálatában kizárólag ez kap helyet. A kerékméret terén elsősorban a 29” méret jellemző, a versenypályákon még a kis vázméretek is a legnagyobb elérhető kerékátmérőn gurulnak. A hatékonyság szempontjából ez a legelőnyösebb.

2. Generációs Level 5.0 és Level 6.0 modellek

level 6.0 gen2
2024-ben egyes LEVEL kerékpárok modernizált, második generációs vázzal kerülnek a boltokba.
A LEVEL 6.0, LEVEL 6.0 FEMI LINE és a LEVEL 5.0 alapjaiban újratervezett vázat kapnak, frissített progresszív vázgeometriával, amely újra definiálja a MTB XC kerékpártípust. A KROSS új fejlesztése utat mutat a jövőbe, lehetővé téve az egyre nehezebb terepviszonyok és hajmeresztő versenypályák meghódítását. De nem kell mindig az extrémitást keresni ezekkel a bicajokkal: az új váztípus bármilyen terepen sikerrel alkalmazható.
level 6.0 gen2
A már említett fejlett vázgeometria mellett fontos változtatás a teljes egészében rejtetten vezetett kábelezés, a fejcsőtől a vázon át egészen a kerekekig, beleértve a kormányról vezérelt dropper nyeregcsövet is. Ezen felül az új LEVEL váz már a legújabb 120mm utas légrugós villákhoz optimalizált, a kerekek korszerű átütőtengelyekkel rögzülnek, és akár 2,5” gumik számára is elég helyet biztosít. Az összes kurrens szabványt és technológiát felvonultatja, elősegítve a jobb szereplést az amatőr versenysportban.

Modellek

Jól jönne egy kis rásegítés az emelkedőkön?  

Nézd meg legújabb MTB E-bike modelljeinket 

Keressen a térképen, vagy az alábbi keresőben. Egy üzletre kattintva közvetlenül kapcsolatba tud lépni. Az ablokt ESC billentyűvel is be tudja zárni.
    Az itt megadott adatokat nem tároljuk. A kereskedőnek közvetlenül továbbítjuk kizárólag kapcsolat felévtel céljából a következő email címre: