KROSS LEA BRINGÁK HÖLGYEKNEK

A női kerékpárt a legtöbben könnyen átléphető, szoknyában is elegánsan hajtható, ejtett felsőcsöves típussal asszociálják. Ezzel szemben manapság modern, kifinomult váltórendszerrel rendelkező MTB vagy országúti gépek is készülnek „hölgyspecifikus” változatban. Szükség van rá, hiszen a hölgyek testfelépítése eltér a férfiakétól, az igazi kényelemre és teljesítményre vágyók nem elégszenek meg az átlagos férfi kerékpárral járó kompromisszumokkal.
Egy hölgyek számára készült kerékpárváz nemcsak színvilágában tér el a férfiaknak szánt modellektől. A hölgyek azonos testmagasság mellett általában rövidebb felsőtesttel, karokkal, kisebb kéz- illetve lábfejjel bírnak, miközben belső lábszáruk a férfiakénál hosszabb. Mivel a kerékpárvázakat nyeregvázcső-hossz alapján átlagos termetű férfira méretezik, egy kecses lábszárral, de a férfiakhoz képest rövid felsőtesttel és karokkal rendelkező hölgy számára ugyanaz a kerékpár kényelmetlen lesz: hasalnia kell a vázon, hogy a kormányt elérje. Ha kisebb vázat választ, annak rövidebb a fejcsöve, így túl mélyen lesz a fogás, a nyereg pedig aránytalanul kihúzott állapotban tornyosul a váz felett… A megoldás természetesen az, ha a gyártó – esetünkben a Kross – a váz tervezése során nem egy átlagos testalkatú férfit, hanem egy hölgyet vesz alapul. Legyen a felsőcső rövidebb, fejcső pedig hosszabb, és máris előrébb van a hölgy vásárló.
De ez még nem minden. Mivel a legtöbb hölgy kevésbé teljesítmény-centrikus, tervezéskor a kényelmet célszerű előtérbe helyezni! Ezen felül a vázméret eleve kisebb mérettel indul, következésképpen a Kross a 160 cm-nél alacsonyabb hölgyek számára kisebb kerékméret köré készíti a vázat.
Az alkatrészválasztás terén is hasonló stratégiát kell követni: a keskenyebb vállhoz keskenyebb kormány dukál, a kisebb kézméret pedig a kormányhoz közelebb elhelyezett fékkarokat igényel. A felső és alsó lábszár eltérő aránya miatt általában a rövidebb hajtókarhossz nyújtja a megfelelő kényelmet és hatásfokot. Nem utolsósorban a nyereg terén is van változtatni való: a hölgyek ülőgumói általában szélesebben helyezkednek el, tehát megtámasztásuk is szélesebben ponton nyújt nagyobb kényelmet, ezt szolgálják a speciálisan hölgyek számára tervezett nyergek.

Modellek

KÖNNYEDEBB TEREPRE VÁGYSZ?  

Nézd meg TÚRA kerékpárjainkat! 

Keressen a térképen, vagy az alábbi keresőben. Egy üzletre kattintva közvetlenül kapcsolatba tud lépni. Az ablokt ESC billentyűvel is be tudja zárni.
    Az itt megadott adatokat nem tároljuk. A kereskedőnek közvetlenül továbbítjuk kizárólag kapcsolat felévtel céljából a következő email címre: