KROSS eCARGO

Az úgynevezett „cargo” kerékpár csomag- és személyszállításra készül. Ezt a kifejezést részben munkával kapcsolatos tevékenységekre használt kerékpárokra használjuk, mindazonáltal Nyugat-Európában dinamikusan terjed a gyermekek ilyen eszközzel való szállítása, illetve az autó teherkerékpárral történő kiváltása.
Sok esetben nagy tömeget kell mozgatni, így a cargo szegmensben ma döntően elektromos segédhajtást biztosító eCargo típusokat találunk, nevezhetjük ezeket elektromos teherszállító bringáknak is. Az eBike kerékpárokon belül ez az egyik legújabb, legdinamikusabban növekvő szegmens. Nem véletlen a növekvő népszerűség, hiszen egy jól megtervezett eCargo bicajjal az autóhasználat döntő része kiváltható, pontosabban inkább alkalmas annak funkcióit átvenni, mint egy konvencionális eBike. Ez utóbbinál egy nagybevásárlás vagy a gyerkőcök szállítása már sok esetben a határokat feszegeti. Egy eCargo-val a lurkókat óvodába vihetjük, majd beszerezhetünk dolgokat, szállíthatunk ezt-azt, mintezt gyors és környezetbarát módon. Értelemszerűen a parkolás is sokkal egyszerűbb, főleg a belvárosban. Az már csak hab a tortán, hogy bárhol elfér, olyan helyekre is be lehet hajtani, ahova gépjárművel tilos.
Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az eCargo nemcsak magánszemélyeknek, hanem cégeknek is kecsegtető. Már nemcsak Nyugat-Európában, hanem itthon is egyre nyitottabbak a vállalkozások az elektromos teherszállító kerékpárok iránt. Az okok egyértelműek: a városon belül az áruszállítás bizonyíthatóan gyorsabb és költséghatékonyabb, mint gépjárművel. Az e-cargo ugyancsak jó választás, ha például ipartelepen kell gyorsan árut mozgatni: karbantartóknak, mesterembereknek kifejezetten praktikus eszköz az elektromos teherszállító kerékpár. Itthon a cégek állami támogatásra is pályázhatnak, ami különösen vonzóvá teszi az ilyen eszközöket.
A Kross hamar felismerte a Cargo eBike típusban a lehetőségeket. Saját lengyelországi üzemükben több éve alkalmazzák, így kellő tapasztalatot szereztek a szerkezeti kialakítás terén is. A korszerű elektromotor segédhajtás értelemszerűen a Kross tarsolyában van, így az eCargo hamar felkerült a palettára. Egyébként az elektromotor megkerülhetetlen egy jól használható teherszállító kerékpár esetében, hiszen minden gyorsítás és emelkedőre való feljutás jelentős energiát igényel. 
A Kross eCargo sorozat erős, hőkezelt alumínium-ötvözet - belépőszinten Cro-mo acél - vázzal rendelkezik, amit sok év fejlesztés előzött meg. A Kross teherszállító kerékpár csomaggal, áruval bátran megpakolható, ráadásul felmálházva ugyanolyan jól irányítható, mint „üresen”. A magasabb szintű modellek prémium Shimano Steps középmotor-rendszerrel érkeznek, a belépő kategóriában speciálisan cargo használatra fejlesztett OLI MOVE PLUS teljesít szolgálatot. A mai korszerű elektromos hajtások 80-90Nm nyomatékkal rendelkeznek. 
A Kross eCargo kínálatban mindegyik hajtásrendszer nyomatékszenzort kínál, ami természetes hajtást tesz lehetővé. A motorvezérlés folyamatosan méri a pedálmunkát, és annak függvényében adagolja a nyomatékot. A mintavétel másodpercenként akár 1000 is lehet! Az energiaellátás tekintetében a mai akkumulátorok 500-700Wh kapacitással rendelkeznek, valamint opcionálisan második akkupakk is alkalmazható, ami megnöveli a hatótávot, illetve az teljesített munkaórát. Az elektromos segédhajtást több üzemmódot kínál, így a rásegítés mértéke tág határok közt szabályozható. A fedélzeti számítógép az összes fontos információt megjeleníti, mutatja az akkumulátortöltöttség szintet, valamint a rásegítéssel megtehető kilométerek számát. Végezetül az akkumulátor elektromos hálózatról pár órán belül feltölthető, egy ebédszünet alatt több tucat újabb kilométer megtételére elegendő energia „tankolható” bele.
Végezetül néhány szó az eCargo kerékpár rendhagyó megjelenéséről. A szerkezeti kialakítás terén több irányzat van a piacon: a legfürgébb változat a Kross által alkalmazott kétkerekű, hosszú tengelytávval rendelkező típus. Itt a csomagtér a kormányzott elsőkerék fölött található, aztán jön a „pilótafülke”. A hátsó kerék kissé nagyobb a hatékony hajtás miatt, az első a csomagtérmaximalizálás jegyében kisebb. Az ilyen eCargo fő előnye, hogy alig szélesebb, mint a hagyományos kerékpár, fürge, relatíve könnyű, és jól irányítható. A csomagtér lehet zárt vagy nyitottplatós, szükség esetén gyereküléssel (vagy ülésekkel) szerelt. Az összes modell rendelkezik hátsó csomagtartóval is.
A Kross kínálatában mindösszesen négy eCargo modell áll rendelkezésre. Nézd át kínálatunkat, ezek mind jól bevált modellek, amelyeket külföldön is itthon nagyvállalatok, kölcsönzők és magánszemélyek egyaránt használnak!

Modellek

Keressen a térképen, vagy az alábbi keresőben. Egy üzletre kattintva közvetlenül kapcsolatba tud lépni. Az ablokt ESC billentyűvel is be tudja zárni.
    Az itt megadott adatokat nem tároljuk. A kereskedőnek közvetlenül továbbítjuk kizárólag kapcsolat felévtel céljából a következő email címre: